Kivunhallinta

Hoito räätälöidään yksilöllisesti kivun mekanismien ja potilaan kipuun vaikuttavien tekijöiden sekä oheisongelmien mukaan yhdistelemällä eri tavoin vaikuttavia hoitoja.

Hoidon tavoitteena on tehokas kivun lievitys ja toimintakyvyn palauttaminen ilman merkittäviä hoidon aiheuttamia haittoja. Jos kipuun on olemassa syynmukainen hoitokeino (esim. hermopinteen vapautus), se toteutetaan viipymättä.

Kivun lääkehoito mitoitetaan yksilöllisesti potilaan kipuongelman ja kokonaistilanteen mukaan. Lääkehoidon tavoitteena on lievittää potilaan kipua ja muita oireita sekä kohentaa hänen toimintakykyään. Kipulääkkeeksi valitaan tehokas ja mahdollisimman turvallinen valmiste.
Esimerkki rentoutusharjoituksistamme

Rentoutuminen on tärkeä taito meille kaikille. Erityisesti silloin, jos kärsit unettomuudesta, kivuista tai ahdistuksesta, on päivittäisestä rentoutumisesta tutkitusti hyötyä. Rentoutuminen auttaa kivunhallinnan lisäksi myös stressinhallinnassa. Tärkeää onkin löytää juuri itselle paras keino rentoutua ja tehdä siitä säännöllinen tapa.

Tässä rentoutusharjoituksessa kerrotaan aluksi rentoutumisesta ja sen jälkeen rentoudutaan yhdessä. Valitse siis valmiiksi mahdollisimman rauhallinen tila, jossa voit rentoutua joko istuen tai makuulla. Pääset rentoutusharjoitukseen tästä (linkki Youtube-kanavallemme avautuu uuteen ikkunaan).

Lisää rentoutusharjoituksia sekä kivunhallintaa vahvistavia tehtäviä löytyy Facebookista Kipumatkalaisten vertaistuki -ryhmän kautta. Tervetuloa mukaan!

Kivunhallinta-sivulta löydät nämä alasivut: