Kokemusasiantuntijakoulutus, syksy 2023


Keravan Opisto järjestää verkkokurssin:
KOKEMUSASIANTUNTIJAKOULUTUKSEN KAIKILLE KOKEMUSTAUSTOILLE

Kokemusasiantuntijana työskentelyyn tarvitaan omakohtaisen kokemuksen rinnalle tietoja, taitoja ja valmiuksia toimia työtehtävissä. Kokemustiedon käyttöä tarvitaan ammattilaisen tiedon rinnalle sivistys-, sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kouluttajina toimivat Maaret Kokkonen ja Sirpa Tahko. Maaret on työskennellyt kokemusasiantuntijana- ja kehittäjänä useita vuosia ja viimeiset seitsemän vuotta myös kouluttanut uusia kokemusasiantuntijoita. Hänelle tärkeitä ilmiöitä kokemusasiantuntijuudessa ovat yhteiskehittäminen, osallisuus, vuorovaikutus ammattilaisten kanssa sekä verkostoituminen kokemustoiminnassa. Hän on kokemustoiminnan innokas tarkastelija ja tiedon välittäjä sekä mielenterveys- ja päihdepuolen ammattilainen. Hänen opetuksessa yhdistyvät erilaiset työskentelytavat jotka kannustavat kokemustoiminnan pohdintaan sekä kokemusasiantuntijatyöhön. Koulutuksessa saat monipuolisesti tietoa ja käytännön esimerkkejä kokemustoiminnasta valtakunnallisesti. Sirpa on koulutukseltaan psykologian maisteri, laillistettu psykologi. Hän on toiminut kokemusasiantuntijakouluttajana vuodesta 2021.

Kokemusasiantuntija on koulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtainen kokemus fyysisestä/ psyykkisestä sairaudesta, vammautumisesta, riippuvuuksista tai muusta haastavasta elämäntilanteesta joko sairastavana, toipuneena, kuntoutuvana, palveluita käyttäneenä tai läheisenä. Tämä verkkopohjainen koulutus antaa valmiudet toimia kokemusasiantuntijana sivistys-, sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Koulutuksen laajuus on 5 op, joka vastaa 135 opiskelijan työtuntia. Verkko-kokoontumiset Teamsissä tapahtuvat joka viikko alkaen 23.8. klo 17-20. Verkkkotapaamisten lisäksi teet tehtäviä Moodle oppimisalustalla sekä esität kokemustarinan. Tarvitset opiskeluun tietokoneen ja kuulokkeet. Kurssimaksu 160 € maksetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä (80 €) pitää olla maksettuna ennen kurssin alkua.Opettaja: Maaret Kokkonen ja Sirpa Tahko

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20.

Opetuspaikka: VERKKOKURSSI
Opetuskieli: Suomi

Päivä ja kello: Ke: 17.00 - 20.00

Syyslukukausi: 23.8.2023 - 13.12.2023

Kurssimaksu: 160,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 1.8.2023