Joulukalenteri 2021

Hyvää joulua

Rauhoitamme kaikki somekanavamme jouluksi ja joulun välipäiviksi.

Löydät meidät ja muut kipupotilaat vertaistukiryhmästämme, joka on aktiivinen aina - arkena ja pyhinä, päivin ja öin. Yksin ei tarvitse jäädä. Tervetuloa mukaan! Liity vertaistukiryhmään napauttamalla tätä linkkiä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Muistathan vastata kaikkiin liittymisen yhteydessä esitettyihin kysymyksiin ja hyväksyä ryhmäsäännöt.

Luukku 22

Päivän luukusta aukeaa jouluaiheinen teksti Oikea joulu. Saat luettua tekstin paremmin suurentamalla kortin, joka tapahtuu napauttamalla kuvaa. Samalla voit tallentaa kortin itsellesikin. Korttia voi myös jakaa eteenpäin tuomaan muillekin hyvää mieltä alkaneeseen joulunaikaan.

Olisi hyvä unohtaa
kiire ja stressi,
joulun ihme syntyy
ihan ilmaiseksi.

Luukku 19

Tästä luukusta aukeaa Haloo Helsinki! feat. Cantores Minores -kappale "Joulun kanssas jaan".

Hulinaa kadut täynnä valoja vaan,
valoja väreissä taivaan ja maan
Joku piiloutuu lahjavuorten taa,
joku kadulle pulloja soittelemaan

Juoskoon tää kansa sen kiireensä kii,
jota varten tänne muka synnyttiin
Mulla ei oo kiire minnekään,
aion sulle kynttilän nyt sytyttää

Valkoinen maa, lunta sataa,
tässä mä seison takki auki taas
Tämä vuosi joitain suosi enemmän
Valkoinen maa, antaa sataa,
tahtoisin päästä sua halaamaan,
tänä vuonna tämän joulun kanssas jaan

Joka päivä yritän sen ymmärtää,
kuinka tää kaikki joskus häviää
Ja se rikkaus, joka kuuluu elämään,
sitä silmillä pysty mä en näkemään

Särkyköön suruni hetkeksi pois,
eikä viha mun sisällä vaikerois
Tahdon vain hetkisen hengähtää,
aion sulle kynttilän nyt sytyttää

Valkoinen maa, lunta sataa,
tässä mä seison takki auki taas
Tämä vuosi joitain suosi enemmän

Valkoinen maa, antaa sataa,
tahtoisin päästä sua halaamaan,
tänä vuonna tämän joulun kanssas jaan
Luona nimettyjen kivien maan
Vielä hetken kanssas olla saan

Kerran tänne tullaan
kerran täältä lähdetään
Valkoinen maa, lunta sataa...

Kappaleen Youtube-videoon pääset napauttamalla tästä linkistä/kuvasta.

Luukku 18

Kipukauppa (https://kipukauppa.com) lahjoittaa arvottavaksemme Leipurin.

Leipuri™ Hierontalaite - rentouta helposti kireät purentalihakset, sekä päänahan ja kaulan lihakset kotioloissa.

Leipuri on monipuolinen rentoutin, joka soveltuu erityisen hyvin leuan ja pään alueen pehmytkudoskireyksien käsittelyyn. Leipurilla käsittelet sekä lihas- että kalvokireyksiä pehmeästi ja miellyttävästi.

Mitä Leipurilla voi hieroa?
Hierontaväline taipuu moneksi. Suuria lihasryhmiä ja kovempaan hierontaan Leipuri ei sovellu, mutta lähes kaikki pienemmät lihasryhmät voi käsitellä kätevästi laitteen avulla. Erityisen hyvin Leipuri soveltuu purentalihasten ja kaulan kireyksien helpottamiseen. Fysioterapeutti neuvoo käyttämään Leipuria posken ja leuan alueelle, ohimoita sekä kallonpohjaa myöten.

Bruksaaminen - hampaiden yhteen pureminen
Monet bruksaamisesta eli hampaiden yhteen puremisen aiheuttamista leukakireyksistä kärsivät helpottavat purentalihaksensa Leipurin avulla. Vaiva voi johtua myös stressistä ja useimmiten hampaita purraan yhteen nukkuessa. Aamuisin leuat voivat olla todella kipeät.

Rentouttava pään hieronta
Leipurilla voi tehdä myös erittäin rentouttavan päänahan hieronnan, joka vilkastuttaa alueen verenkiertoa ja siten nopeuttaa hiustenkasvua. Lisäksi päänhieronta on aivan loistava stressinpoistaja ja rauhoittaja ennen nukkumaanmenoa. Pyörivät hierontapäät eivät takerru helposti hiuksiin. Leukojen ja purentalihasten käsittely sekä päänhieronta on ihana iltarutiini, joka voi parantaa unenlaatua ja parempaa jaksamista.

Kireä rintakehä
Kireä rintakehän alue voidaan myös käsitellä hellävaroen aiheuttamatta lisää kipuja. Kipeän rintakehän alue voi myös olla ikävä käydä hierotuttamassa kivuista johtuen. Leipurin avulla homma hoituu omilla ehdoilla miellyttävästi.

Millainen laite on Leipuri?
Leipuri on kätevä yhdellä kädellä käytettävä, kevyt ja monipuolinen hierontaväline. Mukana tulee lataustelakka, jonka päällä Leipuri latautuu. Mukana tulee myös USB-kaapeli, jonka avulla telakka ottaa virtaa esimerkiksi tietokoneesta tai kaapelin voi yhdistää puhelimen laturiin.

Laitteessa on neljä pyörivää hierontapäätä, jotka ovat kumia. Laite on erittäin helppokäyttöinen. Siinä on kaksi nappia. Toisesta napista laite menee päälle ja pois sekä valittua kevyemmän tai hieman voimakkaamman hieronnan. Tarvittaessa Leipuriin saa myös värähtelytoiminnon.

Laite sammuu automaattisesti noin kymmenen minuutin kuluttua, tällöin Leipuri ei käytä akkua loppuun kerralla. Laitteen voi luonnollisesti laittaa uudestaan päälle ja jatkaa käsittelyä. Käsittelyn päätteeksi Leipurin kannattaa laittaa latautumaan takaisin alustalle ja ottaa käyttöön, kun tekee mieli ihanaa rentoutushetkeä.

Kestää vettä
Leipuri kestää vettä ja monet hyödyntävät sitä suihkun yhteydessä. Esimerkiksi hiustenpesun yhteydessä Leipuri suorittaa rentouttavan päänhieronnan. Suurin ongelma onkin pitkittyneet suihkukäynnit. HUOM! Leipurin latausteline ei kestä vettä ja hierontaväline tulee kuivata huolellisesti ennen lataukseen asettamista.

Leipuri ja hygienia
Fysioterapeutti peräänkuuluttaa hyvää hygieniaa. Etenkin kasvojen käsittelyn yhteydessä laite tulee puhdistaa hyvin. Hierontapäät saa helposti irti ja pestyä erikseen tarvittaessa. Jos Leipuria käyttää useampia henkilöitä, tulisi laite puhdistaa käyttöjen välissä hyvin. Siten voidaan välttää epämiellyttävät iho-ongelmat, etenkin kasvojen alueella.

Linkki Kipukauppaan Leipurin tuotesivulle: Leipuri-leukarentoutin

Youtube-video: Leipuri-leukarentoutin

Luukku 17

Päivän luukusta aukeaa jouluaiheinen teksti Oikea joulu. Saat luettua tekstin paremmin suurentamalla kortin, joka tapahtuu napauttamalla kuvaa. Samalla voit tallentaa kortin itsellesikin. Korttia voi myös jakaa eteenpäin tuomaan muillekin hyvää mieltä alkaneeseen joulunaikaan.

Oikea joulu

Alkava viikonloppuon monille vuoden raskain.
Jos kasaat itsellesi liikaa tekemistä ajatellen,
ettei muuten tule oikeaa joulua,
olet väärässä.
Oikea joulu syntyy rauhasta sydämeen.
Jos perinteet ovat velvoitteita, muuta ne.
Sinä itse päätät, mihin riman asetat.
Rauhaisaa joulunalusaikaa toivottaa Kipumatkalla

Voit liittyä Kipumatkalaisten vertaistuki -ryhmään, jossa ei koskaan tarvitse olla yksin, ei edes jouluna. Paikalla on aina joku, myös öisin. Liity vertaistukiryhmään tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Muistathan vastata kaikkiin liittymisen yhteydessä esitettyihin kysymyksiin ja hyväksyä ryhmäsäännöt.

Luukku 14

Tästä luukusta aukeaa jouluaiheinen runokortti. Saat luettua tekstin paremmin suurentamalla kortin, joka tapahtuu napauttamalla kuvaa. Samalla voit tallentaa kortin itsellesikin. Runoa voi myös jakaa eteenpäin tuomaan muillekin hyvää mieltä alkaneeseen joulunaikaan.

Joulupukin suuret saappaat
jalkaani jos saisin
koko maailman tietystikin
heti parantaisin.
Ruokaa, rahaa, terveyttä
niille minä soisin,
joille täällä tänään onkin
käynyt vähän toisin.
Sulle lahjan antaisin
mä erityisen hyvän:
joulumielen iloisen ja
rakkauden syvän.

Luukku 13

Kipukauppa (https://kipukauppa.com) lahjoittaa arvottavaksemme Niskakeinun.

Niskakeinu™ - nopea ja tehokas apu niskakipuihin ilman lääkkeitä tai jumppaa

Niskakeinu on apuväline, joka rentouttaa traktiohoitodolla (vetohoito) ja helpottaa niskakipuja sekä päänsärkyjä alle 10 minuutissa. Monet käyttäjät ovat kiitelleet Niskakeinua, joka on auttanut mm. seuraaviin oireisiin:

  • Hermopinne
  • Niskasärky
  • Päänsärky
  • Niskan jäykkyys
  • Huimaus

Mistä kivut johtuvat?
Niskakivut ovat useimmiten seurausta kehon vääränlaisesta kuormituksesta. Heikko ryhti ja työergonomia - etenkin istumatöissä - aiheuttavat usein ylimääräistä painetta niskalle, joka synnyttää niska- ja hartiaseudun kipuja sekä jännityspäänsärkyjä. Niskat voivat rasittua jo pelkästään pystyasennossa olemisesta.

Esimerkiksi usein istumatyössä pää työntyy helposti tietokoneen näyttöä kohti ja aiheuttaa samalla hartioiden työntymisen eteen. Tällöin ryhti on niskalle epäedullinen synnyttäen sille painetta ja kipuja.

Mitä Niskakeinu tekee?
Niskakeinu hyödyntää hoitona myös ammattilaisten käyttämää traktiohoitoa, joka kohdistuu kaularankaan, mutta kevyempänä.

Niskakeinun tuottama traktio rentouttaa niskan lihaksia, ohjaa niskan takaisin neutraaliin asentoon ja vähentää niskanikamien välilevyihin kohdistuvaa painetta.

Niskakeinun käyttö
Niskakeinun saa nopeasti käyttövalmiiksi ja se mahtuu hyvin pieneen tilaan. Monet käyttäjät kertovatkin ottavansa sen mukaan matkoille ja mökkireissuille.

Niskakeinun lisäksi tarvitset ovenkahvan ja tilaa lattialle, johon voit mennä pötköllesi. Yleensä Niskakeinu kiinnitetään oven toisella puolella olevaan kahvaan ja suljetaan ovi, jotta apuväline pysyy hyvin kiinni.

Pää asetellaan Niskakeinuun siten, että pää jää hieman maasta koholle (1-2 cm), leuka on alhaalla ja niska neutraalissa asennossa. Mikäli leuka on ylhäällä, niskaan kohdistuu liikaa vetoa.

On tärkeää pystyä rentouttamaan niska käytön ajaksi, joka voi aluksi olla melko haastavaa. Ajan kanssa niskan rentouttaminen on helpompaa ja venytykselle ei ole vastustusta.

Niskakeinun käytön aloittaminen ja hoidon kesto
Aluksi on suositeltavaa tehdä lyhyempiä venytyksiä kevyesti ja lisätä traktiota sekä kestoa ajan myötä pidemmäksi.

Ensimmäisten venytysten ei tulisi olla 5 minuuttia pidempiä. Myös vedon tulee olla hyvin kevyt alussa. Jo hyvin kevyt veto rentouttaa niskoja, mutta ei aiheuta kovempaa traktiota.

Myöhemmin käyttöä voi pidentää 10-15 minuuttiin omiin tuntemuksiin peilaten. Intensiivisempi eli kovempi traktio venyttää niska- ja selkänikamien hermojuuria ja ulottuu syvemmälle rakenteisiin.

Kiitelty Niskakeinu, jolla on jo kymmeniä tuhansia käyttäjiä
Niskakeinu on huippusuosittu apuväline, jota hyödyntää jo kymmenet tuhannet käyttäjät Suomessa.

Onko sinulla niskavaivoja - kuinka hoidat niitä?
Niskakivut ovat hyvin yleisiä ja moderni yhteiskunta sekä istumatöiden lisääntyminen aiheuttaa ajoittain niskalle painetta lähes jokaiselle meistä.

KÄY KATSOMASSA Kipukaupan sivuilta, mistä Niskakeinussa oikein on kyse
Niskakeinu - helpotusta niskakipuun

VIDEO Niskakeinusta löytyy täältä
https://www.youtube.com/watch?v=_trxp3IVQ7

Luukku 10

Tästä luukusta aukeaa jouluaiheinen runokortti. Saat luettua tekstin paremmin suurentamalla kortin, joka tapahtuu napauttamalla kuvaa. Samalla voit tallentaa kortin itsellesikin.
Runoa voi myös jakaa eteenpäin tuomaan muillekin hyvää mieltä alkaneeseen joulunaikaan.

Joulu kuulostaa kulkuselta.
Joulu tuntuu pumpulilta.
Joulu maistuu piparilta
tai namuselta
tai mantelilta.

Joulu näyttää tähtöseltä.
Joulu näyttää kynttilältä.
Joulu tuoksuu vihreältä
tai punaiselta
tai ruskealta.

Sillä joulukuusi on vihreä
ja kuusen oksan kätkössä
on piparipossun seurana
kirkkaanpunainen omena.

– Kaarina Helakisa –

Luukku 6

Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle toivottaa Kipumatkalla.

Luukku 4

Jouluaiheinen kirjoitus Persoonan keventäminen aukeaa tämän päivän luukusta.
Saat luettua tekstin paremmin suurentamalla sen, joka tapahtuu napauttamalla kuvaa.

Luukku 2

Luukusta aukeaa kortti, jossa on jouluaiheinen runo.

Mitä kertoi mulle tonttu?
Pipari tuo joulun.
Kynttilä tuo joulun.
Himmeli tuo joulun.

Mitä muuta kertoi tonttu?
Antoi ajatuksen uuden,
kertoi joulun salaisuuden.
Rakkaus tuo joulun.

Näin kertoi tonttu.

Luukku 1

TOISENLAINEN JOULU

Ahdistus, alakulo ja stressi varjostavat monien joulunaikaa. Yksi keskeinen syy on se, että jouluun liitetään onnellisuuden pakko. Kaiken täytyisi onnistua ja perheiden kokoontua. Todellisuus onkin sitten usein jotain aivan muuta.

Sosiaalinen media pahentaa joulupaineita. Kuvat ovat täynnä pääosin lavasteellisia tähtihetkiä, jotka huokuvat iloa, ihanaa joulun lämpöä ja piparin tuoksua. Kuviin verrattuna monen elämä tuntuu kurjalta, köyhältä ja yksinäiseltä.

Jouluperinteitä voi muuttaa kevyemmiksi ja omat tavoitetasot asettaa realistisiksi. Sukulaisten ja tuttavien kesken voi sopia erilaisesta joulusta. Vähemmän on taatusti enemmän.

Myös yksinäiset voisivat miettiä, olisiko jouluna mahdollista saavuttaa vain rauhallinen mieli ja ohittaa kaikki ylimääräinen tyynesti.

Joulu voisi olla ensisijaisesti kaikille vain kiitollisuuden aikaa, sillä onnellisuus on myös kykyä olla kiitollinen.

Erilaiset vertaisryhmät täydentävät monille ystävyyssuhteita ja myös synnyttävät uusia. Yksin ei tarvitse jäädä. Jopa edelleen jatkuvana korona-aikana löytyy erilaisia tapoja viettää yhteisöllistä joulua, mikäli haluaa.

Teksti Kipumatkalla

KIPUMATKALAISTEN JOULUKALENTERI 2021

Toteutamme somessa tänäkin vuonna supersuosion saaneen Kipumatkalaisten joulukalenterin; arvontaluukut eivät kuitenkaan aukea kotisivuillamme.

Facebookissa ja Instagamissa julkaistuista joulukalenteriluukuista löytyy taas paljon kivoja arvontoja, jouluisia runoja, kuvia ja hyvää joulumieltä.

Voit liittyä Facebookissa olevaan Kipumatkalaisten vertaistuki -ryhmään, jossa ei koskaan tarvitse olla yksin, ei edes jouluna. Paikalla on aina joku, myös öisin. Liity vertaistukiryhmään tästä linkistä. Muistathan vastata kaikkiin liittymisen yhteydessä esitettyihin kysymyksiin ja hyväksyä ryhmäsäännöt.